Mar 27, 2009

5 things u can do during Earth hour!


seperti yang kita tahu esok (28.03.09) pada 8.30pm adalah masa untuk "earth hour". Korang dikehendaki untuk menutup lampu sebagai tanda menentang pemanasan global. Adalah tidak bermakna jika korang menutup lampu sahaja tetapi tidak menutup tv, radio, dan sebagainya. So aku nak pastikan yang korang semua tutup lampu, tutup tv, tutup radio, tutup pc, laptop tutup la semua yang benda yang memerlukan tenaga. kecuali kepada mereka yang memerlukan mesin pernafasan...kang tutup mesin pernafasan mati plak orang tu..dah kena jawab plak nanti...anyway selepas dah tutup semua tu pasti hidup akan rasa boring kejapkan? hehehehe..kat sini aku nak bagi 5 benda yang boleh korang wat during "earth hour"! just click the title for full post



No.1

Tido. Senang jer.. masuk bilik. baring atas katil n tido.

No.2 (sesuai bagi yang duduk umah sewa)

kumpul ramai-ramai kat ruang tamu. pastu pasang la satu lilin....pastu main exchange citer hantu..hehehehehe...pastu bila dah stat menakutkan main la peluk-peluk. ambil kesempatan atas kawan korang. Jerit la kuat2..bagi semua jiran tertanya kenapa korang nie terjerit-jerit bagai. kalo boleh try la ajak kawan-kawan korang yang muka burok giler ala-ala muka mcm pontianak. ajak diaorang lepak skali kat umah korang...mesti lagi menakutkan kalo tgk muka diorg dlm gelap. heheheheheheehh uuuuuuuuuuuuu... ----cuba tiru bunyi ponti. p/s: wat party gelap pun best gak..jgn lupa sediakan air utk kawan2... :)

No.3

korang ajak la kawan-kawan korang dalam seorang dua pergi meronda kawasan perumahan korang. pastu berarak ramai-ramai pergi serang umah jiran korang yang masih bukak lampu. Korang Jeritlah cam nie and jerit kenalah dengan penuh semangat tau!:

"Mak jah, Cik Kiah, Abg Leman, Pak Din Pembunuh!" "Mak jah, Cik Kiah, Abg Leman, Pak Din Busuk hati!" "Mak Jah, Cik Kiah, Abg Leman, Pak Din Xreti nak tutup lampu ker?"...n seterusnya ---sila gunakan terms sendiri la erk..btw keselamatan diri korang amatlah xdijamin oleh aku kalo korang terpekik terlolong cam nie kat depan umah diorg.

kalo korang tak nak terpekik-terlolong cam 2...apa kata korang jadik cam ala-ala tablik gitu. pergi umah ke umah..memberikan nasihat. :)

N0.4 (sesuai bagi yang mereka yang sudah berumahtangga sahaja)

1 jam uols. berapa round 2? 2, 3, 4 ikut kemampuan diri sendiri la. hehehehehe...cuba tingkatkan daya sentuhan kita. hehehehe
sebabkan aku xkawin lagi...hehehehe..malu la plak....korang faham2 jer la erk.

No.5

duduk kat beranda umah (kepada mereka yang duduk kat umah yg lebih dari setingkat) tgk kat langit. tgk bintang2....bukan binatang-binatang yang kat bawah yer....nikmati keindahan alam pada waktu malam. kalo umah korang setingkat ajo..g la baring kat laman umah 2...ajak mereka yang tercinta baring sama..kalo yang tercinta xnak wat no.4..huhuhu..cuba gak sedaya upaya utk ajak yang tecinta wat no.4. mana tau dapat wat kat laman umah...wah!!! hehehehehe


itu jer la yang dapat aku pikirkan. nak diingatkan jugak tutup semua peralatan elektrik tau. bukan tutup lampu ajo..pastu kepada mereka yang pasang lilin tu sila berhati2...kang silap2 terbakar plak umah!!!

:)

15 comments:

rizz said...

hahahha kejinyaa nk wat no 4 kat lman umah wakakakak...rizz nk tgok af la..ttup lmpu je kot psang lilin hikssssssssss

faizul heder said...

gile ghey kalo dok kat umah sewa peluk2 dgn housemate. haha

fizzzy !an said...

bebetul idea pecah perut dan kepala.

btw fz nyer plan sama mcm rizz or pergi geli-geli dkt tepi pantai Batu Feringghi.

hoh mengasyikan..haha.

byabya said...

haha.
idea idea bernas!
HAHA.
:)

kenwooi.com said...

haha nice one!

i've written about things to do during earth hour too.. check it out.. cheers! =D

b-boy said...

yang no 4 tu best.. wakakakaka

myrahenana said...

suke..suke.. no.1, no.4 & no.5. aku tmbh lagik no.6 : wat barbeku time gelap2 tu, daging hangus pun x perasaan..ngapp jer.huhuu..suke mkn....

_aReyOu_ said...

hahaha....lawak2....suker no 3! :D

Mohd Ahmad Ferk said...

hahaha!
memang seronok.
no 4 tu aku xnak ikut.
xnak aku "bersama" time panas²..
hahaha!

Suzana Hazes™ said...

uwaaaaaaaaaaaa
sy sokong no.2 tuh
beshnye~ngeeee

||| PöJìé PööH ||| said...

hahaahha!
Incik P3tani sgt kejis..
Hahahah!

aH Lian~@cik ian cumel said...

wahhh...nak wat
yg no.3 ler.
cambest jer, kan?

Dragon City said...

haha.. all very good idea ah..
Btw, i like your blog design, very nice..

P3tani is my nama said...

hahaha..thanks semua...buat la apa yg korg suka time tu nanti..

bagi yg nak tgk konsert af tu? ala lewat beberapa minit jer pun..lagi pun bukan ker konsert tu ada ulangan nanti...

:)

AzLaN MoHaMeD said...

sokong earth hour!! hehe