Mar 25, 2009

5 THINGS i hate about Facebook


there are things that i really hate about facebook.
so here is my 5 THINGS that i hate about Facebook




No.1
Stupid Request




hmmm? grey request? punya lah aku pikir ape menda nyer grey-grey nie? kelabu apa? rupa-rupanya pasal grey's anatomy...lor. aku xtgk pun citer tu..kekdahnyer harus ke aku wat? hmmmm? sah-sah aku ignore ajo! Sorry Ed.....

lagi satu how popular r u? (only for girl)
only for girl! kenapalah ko antar kat aku jugak....haih!!!


lagi 1....alcoholic drink? hmmmm? ----------wtf!

No.2
Group request



find your look alike in the world group? group apakah ini? bagi aku group ni hanya nak boostkan confident level seseorang ajo...ye la letak pic kita n dia comparekan muka kita ngan celeb di seluruh dunia....seburuk mana pun muka ko, mesti ada punya muka ko yg resemble ngn celeb....xpenah pulak aku tgk pic yang dicomparekan ngan beruk makye....sentap!
anyway sah2 la aku tahu yang muka aku resemble zac efron. xyah nak compare2 kan...aku dah tahu! hahahahaha

No.3
Privacy!

nan ado privacy nyer....katakanlah aku nak antar benda2 nak mengumpat...or nak komen pic2 kawan2 aku....

cth komen: "pukey, nanti ko balik k.l jom hang out sama. tapi xsah ler g tau si polan bin si polan"

sah2 la komen yang aku tulis utk si pukey itu akan terpampang kat "home" semua kawan-kawan aku n kawan-kawan si pukey itu...so no point dlm statement jgn bagi tau si polan.


lihat. si polan yang aku xkenali membalas status kawan aku...aku xkenal si polan itu. tapi kenapa harus ada dalam akunyer page......ada aku kisah ko kisah pasal kawan aku tu? NAN ADO!!!!
semak aku nyer page ajo....dah bertambah lambat diupload nyer page aku nie...



No.4
Gift!

aku dapat lolypop? dalam facebook? apa yang aku nak wat. jilat screen laptop aku nie....nampaknyer dik mak aku kang...."meroyan apa anak aku nie, sampai jilat screen, fetish kat laptop kot?"----statement yg bakal kuar dari mak aku.

sedang jilat2 screen..kena plak renjatan elektrik! sapa nak jawab?

No.5
Status update!

aku xkisah sangat menda nie. ko nak update status ko..serius update la..ko nak bagi tahu semua dunia yang ko sakit hati? itu hak ko...tapi apa yang membuatkan aku sakit hati adalah ko update ko nyer status setiap 5minit! CTh:

Si polan just updated his status at 11.32 am
"sakitnyer hati ni...si dia tak balas sms aku!"

Si polan just updated his status at 11.34 am
"yeah dia balas sms i..bahagianyer rasa"

Si polan again just updated his status at 11.35 am
"sakithati lagi, dia just balas ok jer"

Si polan again just updated his status at 11.36 am and yet he's stil typing his new status for 11.40am
"bahagianya dia miscall i"

sangat tertekan aku bila tgk menda nie kat page....huhhhhhh!!!! harusker ko bagi tahu semua itu? kitaorg xkisahnyer pasal hidup ko yang amat common itu!


itu ajo yang dapat aku fikirkan wat masa ni...hehehehehe


p/s: aku suka men petsociety kat dlm facebook ni... :) and sorry la kepada muka yg kuar kat belog nie..sbb kebetulan muka korg yg ada kat dlm page aku..sorry again. :)


(25.03.09)

13 comments:

Akmar Anuar said...

huish..akmar pon terpikir2 gak 5 point di atas itu..
memang tak brape best..
tapi ikut mood kot..ntah la..

friendster sekarang pon cube ikut2 facebook ni ha...adeih..(no privacy lagi dah!)

rizz said...

tulah facebook ni tlmpau umum kan..betul ckp akmar friendster pon dh cm terikut.

aben said...

salam sgah...nak komen....tp x taw nak komen ape...coz sey sendri x taw face book tu camne n friendster tu ape...sey bru ja blaja bab komputer ni....

b-boy said...

lalalalala...

HuRuL_Aini said...

hahahaha....
aku baru je nak tulis bende ni juga dlm blog aku...tp ko dh tulis dulu...aku recommend ko tengok "25 Thing I hate about Facebook" kat YouTube...haha, mmg best...
apapun kan...skarang aku pun malas nak layan FB, part of it sbb benda2 yg ko listkan ni....best lagi jejalan tgk blog org...x sakit ati baca update diaorang...hehe

Akmar Anuar said...

oh yes!
setuju kata2 HuRuL_Aini,
blog lagi best!
tapi from fb and fs la kita stil connect dengan kawan2 lama coz dorang nih mane layan blog..isk.isk..

fizzzy !an said...

tak berapa suka fb, macam melanggar batas norma kebebasan..haha.

yOnnA said...

salam :p
anyway..
saya nk komen point no 3 awak tu..
actually awk boleh invisiblekan apa yang awk dah update dari kawan2 awak.
and one more awk pon boleh invisiblekan wall dari org lain baca :D
try godek setting2.
saya buat gitu la.haha
so,takde la org yg kita ngumnpat tu baca :p
ngeh2..

Ady Syam said...

aku pun tak seberapa layan facebook... tapi bab pet society memang aku layan!!!!

p/s : me pagi² open facebook sebab nak main game pet society jer... :P

P3tani is my nama said...

yup skang nie fs pun dah nak ikut fb...

join menda nie pun sbb nak contact kwn2 skolah dulu..bak hurul aini n akmar anuar. mana ler diorg layan belog nie...walaupun belog nie lagi best.

yonna. thanks 4 the tips..nanti saya try godek2..hehehehe

ady syam...hidup pet society..

||| PöJìé PööH ||| said...

sokong incik p3tani n kwn² lain..
cam hanjeng FB tau!
ada sumer² tuh pun sbb nk link ngan kwn² lama in case tpisah..
nih la database yg paling best utk retrieve blk!

Hid said...

apa susah? buang jelah org tu dr box home tu. kan blh. kan kita blh control siapa yg kita nk tau updates dan takmau tau? :)

tp request & groups tu tak dpt membantu la. cubalah tukar setting anda di facebook ..

AzLaN MoHaMeD said...

FB nie.. kadang2 lembab.. esp bab upload pix!