Jun 30, 2009

Kete aku hilang?


rasa cam xder perasaan jer pagi tadi.

bangun pagi ngan muka blur, konon nak g antar mak aku ke ofis. hmm..niat murni aku terbatal bila tgk kete dah xder. kete dah hilang. Masih dlm mode tenang. Call my bro, tanya dia ada guna kete and park tempat lain tak? My bro cakap xder.

mode terkejut and tension carik kete!

utk sedapkan hati, pergilah carik kete kat tempat len. menjajau jugak aku carik kete. habis satu parking lot itu aku tawaf. check plat kete one by one. tapi xjugak kelihatan kete aku itu. tekan alarm pun xder respon....ai bertambah tertekan!

perlu diingatnya aku turun nak panaskan kete around 640am so cam gelap lagi time tu. so aku pun carik punya carik sampai mak aku give up..g keje nek teksi. aku pun terus gigih mencari sampai ke blok A, B dan D.....haiiii......til 830 kot aku give up naik atas. almost 2jam gak ler....



perasaan bila dah give up.....baring atas jalan. ala-ala xmau hidup lagi!

call my bro again, suh dia g wat report polis....bla bla bla bla bla bla....

ya kete aku hilang...perasaan skang? tah ler....nak kata marah pun tak. nak kata sedih pun tak..

kalo nak maki-maki pun bukannya aku dapat apa pun. aku tambah dosa ada..hmmm....

anyway apa yang lebih menarik, aku park kete betul2 depan pak guardnyer post. but stil boleh hilang? hmmmm.....

mungkin ada hikmah disebalik kejadian kot?

p/s:kasut jogging aku & cek + buku bank pun ilang!!! huhuhuhu

22 comments:

atty's said...

YE BENAR KU PETANI..MUNGKIN ADE HIKMAHNYA..SABAR YE

Maya Helmi said...

sabarlah matme....
maybe optimus prime or decepticon wat surprise kt ko..
dia nak kasi robot dia kt kau kot..
huhu

rizz said...

adoii sedeynyaa! saba k petani..hope jupe kete u tuhh:'(

[?] said...

hmmm..mungkin betol jugak kater Maya Helmi tuu. Mungkin keter kao tu dah transformed jadi robot transformer dan pergi seketika utk menyelamatkan orang.

anw, aku pon turut bersimpati terhadap kejadian ini. Aku tahu mcm separuh nyawa hilang...

Marilah berdoa, semoga ianya dikembalikan. Maki hamun pon tak guna.

p.a.k.w.e. said...

hilang ke??
kesiannya
PAKWE tumpang sedih nie
mari kita doakan pencuri itew mati kene pijak dek keta PETANI okay

peridot sepi said...

sabar je la...
nanti jumpe la tu..
buat solat hajat...

P3tani is my nama said...

thanks semua....
:)

maya aku pun ada pikir gak tadi..mana tau kete aku ghupanya boleh transfom...

harap2 dia balik s bumblebee la...
hahaha
:)

daydeck86 said...

sabor yer en. petani
hope dapat balik ler kete en.petani nantik yerk

Aidy Shahiezad said...

harap bersabar ye en petani...
nie semua dugaan dari tuhan....
insya-Allah, di sebalik setiap kejadian pasti ade hikmahnya yg tersendiri....

Mummy Dhina said...

sabar ek syg.....
berdoa byk2 k.....

momguess said...

huhhu
sabar k

||| PöJìé PööH ||| said...

alahai sedihnyerrr...
klo Pojie dah sedu spjg hari..
meroyan xsudah!
sabar yer dear..

Zanna_MamaBatrice said...

biar benar..camner plak boleh ilang keta ko petani...
xpe..sabar sabar..
ada rezeki jumpa balik tu nanti

b-boy said...

bahaya jugak yerk...

Luth Textile said...

saba bro..
adeh, takut lak nak park kt lua..

Hezesuze said...

nak ckp pe ek??? sume blogers da ckp bg pihak akak....hehehe

benda da jdi...so accept jer ler...ada hikmah tu...

anne_nurqaseh said...

walawehh .bio betik!! cmner leh ilg dpn pak guard..ajaib..

boboiz said...

kau suruh je pak guard tu ganti...mesti dia tido nye masa kejadian tu berlaku

Ivy Metaga said...

kalo sy dah meraung oooo....

Aisyah Latib said...

karma rajan lah pulak..lebih kurang je cerita..huhuu di parking lot jugaaa..

pak mail (guard) tu tido je mai keje..mai keje je tido.. sbb tu keta hang leh ilang...

P3tani is my nama said...

Ivy: kalo nak meraung pun, dah hilang..huhuhuhu..so baik pendam jer.

Aisyah: karma rajen?

AzLaNDofGoSSiP!Nk said...

adoi.. siannyer... sbr je la keyh.. bodoh betul pcuri tuh