Jun 16, 2009

Aku Bukanlah Seorang Pengacara TV....i wish i was!!

Disebabkan aku skang nie super duper free, ye la tesis dah setel? Mana tak free!!!! ...so akibat banyak masa terluang, aku pun menghabiskan masa aku didepan en.television.

akibat terlalu byk tgk TV, Serius aku rasa aku boleh hafal rancangan kat TV 2 skang nie...xcaya? hmm nak wat cam ner....ada aku kisah ko xcaya?

anyway, dalam kul 11 pagi tadi aku pun bukak ler TV, channel 553...hehehehe..rancangan yang paling aku suka tgk..yakni "Don't Tell My Mother.." konsep citer ni sgt la menarik yer.. citer dokumentari...si pengacara nie akan pergi kat kawasan2 bergolak, kawasan yg dpt liputan yg sgt buruk dr Media barat dan sbgnya. Cth kawasan yang dia g : North Korea, Iran, Westbank, colombia n etc...

seronok plak aku tgk pengacara rancangan nie berjalan2...selamba jer dia...tiba2 aku pun berangan ler nak jadi journalist cam pengacara tu..nak jadik pengacara majalah dokumentari aku sendri...aku nak panggil

"Jangan Bagi Tau Mak saya ERk!"

konsep citer sama, just aku buat kat dalam malaysia ajer...nak buat kat luar. budget xcukup. ala Malaysia kan suka tiru citer2 omputih, indon, thai.....pastu result? hmmmm no komen la...

tapi akibat kekangan budget, aku wat la rancangan nie kat tempat2 yg menarik kat msia nie...contoh!


" Jangan Bagi Tau Mak saya Erk yg Saya Kat Loji Kumbahan!"

or memang kalo xder budget langsung..aku wat pasal rahsia2 yang terpendam...
cth!

"Jangan Bagi Tau Mak Saya erk saya Dah musnahkan TV dia"


utk menunjukkan bakat aku yg xseberapa nie, aku pun godek2 la kat youtube. dengan harapan ada ler video aku.....tiba2 ada plak video aku yg lama2...masa zaman muda2...hehehhehehe. (kau ada video dalam youtube?, nan ado!!!!)




nie masa kat jakarta....tahun berapa erk? lupa lor

so rasanya ada bakat ker saya nak jadik pengacara? or just hangat2 taik ayam jer? or simpan aja niat nak jadik glamour?

silalah berterus terang erk....

:)

btw "Jangan bagi tau mak saya erk yang saya nak jadik pengacara TV"....hahahahahahaaha

7 comments:

b-boy said...

wahhh..sore macam zainal ariffin.. jangan biarkan hidup anda diselubungi cekodok... wakakakaa

p/s: kepada JABATAN HAKCIPTA.. saya ade bukti jerung2 pirate cetak rompak nie.. ekekekeke

Hezesuze said...

waduh! sure bapak ganteng deh...hehe

p/s ada YM id tak??? bg kat akak bleh

rizz said...

alaa xde mike ni kat opis cmne nk denga hahah..so sweet la petani mse muda2 kah3

Ivy Metaga said...

nanti sy bagitau kat makcik lalala..

||| PöJìé PööH ||| said...

amboi² ada hati gak ek..
kat RTM ada open peluang, gi la mintak!

P3tani is my nama said...

ivy: hehehehe :)

Pojie: xder ler..saya xminat pun nak jadik pengacara..xlayak pun..hehehehe

fofo said...

alaa..
ko cuba je..
mana tau nasib..
aku pun minat..
juz xde kekuatan nk g try..
tgk laa..one day ke...
cm aku try kat U aku..
tiba2 rezki,dpt jd Dj..:D