Aug 26, 2009

sudah la sihat dan hati pun gembira!

wah sudah sihat sepenuhnya. Tiada lagi demam, pening mahupun batuk2 manja! semuanya telah hilang meninggalkan diri aku. Yeah!! Hoooray!

Berikut adalah kronologi hari2 aku sampailah ke hari ni:

A day before puasa: JUmaat

0600: demamku bertambah teruk. Panas! terus dihantar ke HKL oleh abangku.
0700: beratur di kaunter pesakit luar. Aku orang yang ke-22!
0830: Jumpa doktor - amik darah!
0930: Jumpa Doktor balik - dia kata darah ok! (alhamdulillah) tapi dia kata




"if u have fever more than three days, i need to give you the antiviral for the influenza. Either u have it or not. But remember to finish the course. and the antiviral have some side effects and bla bla bla bla..."

0930: menjawab balik statement doktor (dalam otak jer)

"just give me the damn medicine! i don''t care about the side effects! cepat cepat!!!"

1030: amik ubat and balik umah.
1130: sampai umah + makan + ubat = tido!

ubat antiviral + ubat batuk + panadol + ubat selsema = sleeping's cocktail!

betul kata doktor tu!

ubat tu ada side effects......Damn u doktor!!!!
or suppose
damn u ubat!!!

Sabtu: Puasa 1

Sahur: bersahur, makan ubat!

hari pertama berakhir dengan aku hanya tido di atas katil. demam masih belum kebah. Tapi masih berpuasa.

mak cakap:

"ala tak yah la posa! ko dah tak larat sangat tu! g la makan"

"ala kalo orang bukak posa pun bukannya ada menda nak makan pun, kalo setakat kobis, ikan mentah baik tunggu buka "

berakhir aku dengan posa yang penuh....amin.

stil ting tong!

Ahad: Puasa kedua

sama seperti hari sabtu.....

Isnin: sudah mulai sihat!

selasa: sihat sepenuhnya tapi still on meds

rabu: melompat gembira! sebab semua ubat antiviral dah habis. Hooooooray!!!


masih belum ponteng puasa..hehehehe

anyway thanks kat mereka yang bertanya khabar...... :)

& selamat berpuasa!

8 comments:

||| PöJìé PööH ||| said...

hoye² tahniah!!
anda sgt hebat!!

b-boy said...

so boleh la kaco ujung mggu ni tlg ajr autocad..hehehehehe

Maya Helmi said...

amek antiviral..dr aku xbagi..
dia kata ada side effect nnt..
lagipun takut kalau aku kena h1n1..nnt dah xberkesan ubat tu..cit..nasib aku dah sihat semula

Hezesuze said...

owh bolehlar berbuka bsama2...hehehe alhamdulillah ang da sihat kembali....huhuhu

farish sinclair said...

smoga shat sntiasa ye ppetani hehee

Corey said...

alhamdulillah..baca simptom2 mcm menggerunkn tp nasib baik bkn gejala yg di takuti itu.
semoga sihat berkekalan lps ni..amin

Ivy Metaga said...

bagus kalo dah sembuh

selamat berpuasa petani...

boboiz said...

sekarang cuaca kat luar tu yang menyebabkan masalah batuk kita susah nak elok

boboiz pon dah elok dah batuk