Aug 13, 2009

Cit Cit Cit Tolong Aku!

Sabtu yang lepas, kawan aku ajak la aku pegi karok! Nak asah bakat katanya..hahahaha. Kitorang berempat pegi la berkarok kat kompleks mutiara yang dekat Jalan Ipoh. Untuk pengetahuan semua, kat situ harga untuk berkarok adalah sangat murah. Kitorang karok selama 4 jam + satu jug besar air + satu cawan besar air, hanya rm13 sekepala!!! MUrah kan?

anyway bukan nak cerita pasal pegi karok, tapi nak citer pasal kejadian yang lepas kami berkarok! Selepas berkarok, perut pun terasa lapar! So kalo dah rasa lapar, kitorang pun pegi la makan...n decide nak pegi kg.baru untuk makan! Kalo dah masuk kg.baru tu memanglah lakhnatnya la parking dia!!!

bla bla bla bla <---------citer pasal nak carik parking!

akhirnya makan kat satu kedai nie. Nama kedai ni "Stable Steak House" yang kat sebelah elevated highway tu...duduk la kat luar.. sedang tunggu makanan lepas order.

Tiba-tiba:

"Cit Cit Cit Cit" <-----terus toleh kat tepi!



CIT CIT CIT......TOLONG LAH AKU WEH, AKU TERBALIK NIE!!! PERUT AKU BESAR SANGAT!! TOLONGLAH PUSINGKAN AKU BALIK!! CIT CIT CIT!

DIA ngah terbalik! ngah cuba nak gulingkan badan dia!! Aku rasa dia tersadung kat jeriji longkang. Pastu dia bunyi lagi!!!


CIT CIT CIT CIT CIT <----mcm ngah distress la!!! cubaan minta bantuan kot.

Lepas beberapa saat dalam posisi terbalik, DIA dapat pusing and terus berjalan ke arah meja aku. mcm nak balas dendam kat aku sebab tak mau tolong dia!!!...aku apa lagi!!!!


ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!
terus menjerit mcm nenek tua!
Jerit Lagik
ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!



pastu makin aku menjerit makin dekat si babi nie datang!!! kaki aku dah letak atas kerusi. sambil muka panik...terus Jerit

ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!

pastu selepas si babi tu terus mengalah!!! terus hilang kat celah-celah pasu bunga!!!

dah habis panik mode, aku tengok orang kat sekeliling dulu. Pemilik kedai (3 orang, masing tersengih-sengih!), pastu ada satu family ngah makan pun tersengih manja!. pastu ngan kawan-kawan aku gelak yang sikit punya tak ingat dunia, aku terus blushing malu!!!

jatuh saham aku masa tu..hish hish hish hish!!!!!

p/s: tikus babi tu lebih besar dari anak kucing! Celaka tul la tikus tu....ish!!!!!!!!!!

aku sangat geli sama tikus!

6 comments:

b-boy said...

hahahaha..abis jatuh saham kan..wakakakaka..

p/s: nasib baik cicak x seberani tikus tu.. lalalala

rizz said...

hahaah cik t.msti beso kan wakaak

Ivy Metaga said...

hahaha..adoi tak dapat sy imagine, kalo sy kat situasi tu pasti dah larik dari kerusi hahaha

sy tgh imagine ni, kalo lah kuar date dgn seorang lelaki, dan reaksi nya macam petani bila nampak tikus, pasti sy gelak kuat2 kat situ hahahaha

||| PöJìé PööH ||| said...

hahahah..
xdpt bayangkan klo muka yg macho n cute tp mejerit ketakutan sbb sekor tikus..
hahaha..
mesti lawak!
kkikiki..

ayeencomot said...

ishk..sume orang geli same tikus kot?
alergik..weekkk~

bononaladyz said...

ish!!
kalu saya la 2... memang dah hilang slera nak makan kat citu. tak kisah la cmane lapa skalipun. blik mkn megi pun takpe, walaupun tikus tu dpd kedai lain. sebab saya penah kena camtu jgk.
saya buat2 tabah jer. lgsg air pun saya tak minum.
tapi dalam hati terus maki org yg ajak saya makan kat citu. mcm dh takda tempat lain kot ye pun nak cut budget!!
cit po0dah!!