May 28, 2009

I heart U ane (Pelita)

salam sejahtera...

seperti yang diketahui saya nie adalah antara peminat setia kedai mamak....anyway semalam malam..around 9ish kot...Miss Yana & Miss Reha telah mengajak saya lepak di Pelita, KLCC. Salah satu favorite spot utk melepak. Siapa KLite sejati mesti tau nyer Pelita nie kat mana...kalo korang xtau, memang SEDIH!

Aku bukanlah nak bercerita mengenai kedai mamak pelita nie..sebab makanan kat situ xder ler sesedap mana pun..sedap lagi Q-bistro. Dah lah Over crowded, xder WiFi, Parking slalu xder, Mahal plak tu...so banyak ler kekurangan PElita ni...but still aku tetap suka lepak kat situ..xtau la kenapa? dah kena makanan yang dikangkang oleh mamak kat situ kot....

So sebaik sahaja kami sampai kat Pelita, nasib baik la ada parking....tgk ramai giler org. So carik la tempat duduk.....kami duduk. n seperti biasa aku order limau ais buat pembasah tekak. Xder makanan yang dii order kerna masing2 ngah menjaga badan....hahahahaha

Air sampai....sedang kami borak2, minum air..tiba2.

Miss Yana: eh itu bukan ker?
Saya : Eh dia tu kan?
Miss Reha : yelaaa sapa namanya?
Miss Yana : hmmmmm, sapa erk?
Saya : Asraf Muslim la...

ye En. Asraf muslim makan disebelah meja kami. dia dtg bersama-sama kawannya dan salah seorng nya adalah En.Zain Ruffedge. Dimana Miss Yana dan En Zain pernah mengenali satu sama lain...tapi malu utk bertegur En Zain itew. Baru balik dr Show kot?

Tiba-tiba Miss Yana mengeluarkan statement

Miss Yana: Eh dia itew bukan?
Saya : Eh xler..aku xpernah dgr citer pun dia cam 2...i
Miss Yana : tapi nampak cam jer.
Saya : tah ler...xtau ler aku
Miss Yana : eh dia nampak kurus erk?
Saya: ye kot...
Miss Yana: tapi dalam TV nampak tegap...nie kurus giler la.
Saya : bila dlm TV memang kita mengembang...

so itu jer ler....so kesimpulan nya..memang ramai orang makan kat Pelita termasuklah golongan artis walaupun makanannya xsedap mana pun...malas nak amik pic ane kat Pelita nie sbb majoriti yang keje kat situ adalah warga indonesia....


muka yang amat kepenatan. Penat berjogging xhabis...tgk lengan 2? terkena alergi..habis tangan kaki timbul rashes. gatal....Dr kata xleh makan ayam or ikan....huhuhuhuhu. Masih gigih amik pic ngan Miss Yana yg juga baru pulang dr Gim.


lagi kesan alergi ku terhadap daging ayam or ikan. ada lagi pic..tapi malas nak upload


baru potong rambut petang tadi..rimas la rambut panjang!

6 comments:

aku hUnNy (^_~) said...

kmu alergi ayam n ikan..so..jdi vegetarian r ekk..huu..cian kmu..jgn garu2 ehhh..t luka lakkk..huu..

kmu sgt comey ngn rmbut bru 2..:p

b-boy said...

jom mkn kentaqki...nyum3..hikss

Hezesuze said...

wah!
tantek rambut baru petani...

ahaaa..agree wit bboy..jom pekene kentuqki or KRR...jommmmm!

rizz said...

hahaha petani sweet dh! pelite x best.. q bistro g best hahakk

||| PöJìé PööH ||| said...

smart doe rambut baru..

boboiz said...

kau sama cam aku suka makan kedai mamak..kalau nak lepak2 sana tempat yang paling ringkas nak melepak...
tp kat melaka nie tak byk kedai mamak, yang famouse subaidah kat MITC ayer keroh melaka jek