May 15, 2009

AF, Tomok dan Nobel Prize?

Demam akademi fantasia makin memuncak! tapi ada saya kisah? Langsung tidak. Kali terakhir saya benar-benar ikut af adalah pada zaman kemenangan enzik zahid. benar2 ikut disini dimaksudkan membuang kredit saya mengundi beliau and menonton setiap episode dairi af yang mana setiap saat saya akan teliti. Semenjak berakhirnya zaman itu, af2...saya mula menjadi peminat yang suam - suam kuku kaki aja terhadap program realiti itu. Kalo ada , ada! kalo xder pun saya xkisah.

saya ada jugak la menonton af selepas af2, tipu la kalo saya katakan saya tak tgk af itu. cuma tak segigih dulu la...cuma agak sukarlah juga kalo diberi trivia mengenai AF kepada saya. nama pelajar pun saya tak ingat apakan lagi soklan mengenai kehidupan mereka itu.

Minggu lepas, saya lepak dirumah kawan saya. Mereka ni gigih menonton AF ni. Sangat Gigih! sampai tertegang urat mengenai pelajar kegemaran mereka. mempertahankan kehebatan bakat pelajar pilihan mereka. Bagus! mempertahankan sesuatu yang kita percaya....satu outcome yang +ve daripada program realiti ni.

sampai bertegang urat? hmm..saya pun mengambil inisiatif utk bertanya kepada mereka....

"korang nie mengundi ker?"

jawapan yang didengar bukanlah sesuatu yang hendak di dengar oleh pelajar2 tersebut!

so kalo dah betul2 minat..dah perabis masa depan tv menonton kehidupan fake pelajar2 itu, sanggup bertikam lidah, apalah salahnya jika mengundi?

ok. cukup mengenai af.

beberapa minggu yang lalu, sewaktu kemenangan tomok dlm oiam. saya dapat call dari 1 of my fren la..

fren: weh tomok menang la..
aku: yeke? so?
fren: mesti ko banggakan?
aku: kenapa plak nak aku bangga?
fren: yer la, dia kan budak kawasan umah ko?
aku: xder makna nya...bukannya dia menang anugerah nobel! tidak membawa apa2 faedah utk manusia sejagat...anyway baguslah rezeki dia dah bertambah.

so moral of the story?

saya xkisah pun siapa yang menang.....

:)

p/s: terlalu malas nak google pic tomok mahupun af....

10 comments:

Ivy Metaga said...

hahaha...sy suka tagline tu "apa aku kesah..."

aah..sekrg realti show yg nyanyi2 kat malaysia nih macam da boring sikit kan

oh tomok jiran petani ke..tapi apa aku kesah hahahaha..pinjam dulu ayat tu =)
gurau je aaaaa...

rizz said...

wahh petani jiran tomok ke kelezz kim slm die ahhahahah

Hezesuze said...

hahaha lawak ler...
ada aku kesah...wakkaka

P3tani is my nama said...

bukan jiran...
dulu ajo...masa zaman newboys itu dulu.

Mohd Ahmad Ferk said...

ya ya !
ade aku kesah sape yg menang?
diorang dapat duit banyak² pon bukan poket kita yg bertambah tul x?
hahaha!
duniawi...

F said...

kem salam kt tomok!!!!

;P

b-boy said...

hahahaha.. senior matrik londang la nie yekk...

p.a.k.w.e. said...

wah petani suke tomok
hahahaha
sehat kah kamu wahai si petani comel??

iN said...

ngengenge..
mmg xkisah pun..
lalalalala....

HuRuL_AiNi said...

hoho...
aku AF takat tengok konsert cukup rrr...mengundi buat perabis duit je....haha...
tapi kan...br af7 ni la aku mula tengok AF...dulu x pernah layan pun AF sbb duduk hostel...wakaka