Apr 19, 2009

I Still Love You Ane!


semalam around 10ish sedang aku ngah mengelamun di atas katil aku yang xberapa nak empuk. tiba-tiba hanpon aku berbunyi. Ghupa-ghupanya ada orang call aku...jadik aku pun tgk la siapalah yang sudi call aku malam2 nie....Cik Kem ghupanya. -----kawan aku masa wat degree dulu!

perbualan bunyi macam nie:

cik kem: Celaka! ko ngah wat per jer?
aku : baring sambil pikir masa depan jer? awatnya?
cik kem : Jom lepak. Aku nak blanja makan Sate!!
aku : weh biar betul?
cik kem : betul la....nak x? dtg amik aku kat umah..10minit lagi!
aku: Wokeh!!!! aku dah kuar kang aku msg!!!
cik kem : aku tunggu ko kat bustop!!

so aku pun g la amik mahluk 2...dia tinggal kat villa tasik itu! so aku bawak la dia ke tempat favourte aku melepak! tak lain dan tak bukan Q-bistro!

dtg la ane nak mengambil order!! (perbualan cik kem dipotong!)

ane: mau minum apa?
aku: Longan...
ane: Longan apa?
aku: Ada berapa banyak jenis longan?
ane: ada ribena longan, strawberry pineapple longan, longan biasa...
aku: apa? strwberry pineapple longan?
ane: owh itu strwberry + pineapple + longan (SPL)
aku: daaaaaaaaa? kasik longan jer ler
ane: ribena longan ya
aku: longan jer...
ane: ribena longan? SPL?
aku: longan la...
ane: ribena longan..
aku: eh ko nie saja jer nak mintak aku order yang mahal2 erk! Longan Biasa satu! Xmau ribena!
ane: hehehehe (tergelak manja)

dalam hati aku:

"celaka nyer ane!! saja jer nak suh aku order mahal2..dah ler dia berjaya buat cik kem beli pasta apatah? setelah aku puas cakap kat dia yang western sini cam syial ajo rasanya!"

Thanks cik kem..blanja aku makan! hehehehe..btw i still luv u ane! wat ever happen!.....gagagaga. malangnya kat Q-bistro xder sate!

tekak ku dah ok! lagipun orang nak blanja..mana boleh tolak? rugi oooooooo!

10 comments:

Maya Helmi said...

macam best je sate...

apa2pun,xak leyh lawan kepsychoan ane fareez maju...

P3tani is my nama said...

manja sate memang best...

kepyschoan ane fareez maju? ane yg minat kat ko 2 ker? hmmm..menarik. nanti aku wat review pasal ane ko 2 erk manja!

Maya Helmi said...

cibai..apa lak aku?
hahaha..sit muih r...

sharamli said...

ane?
kal0 kat sni..makcik klener...

HuRuL_Aini said...

aigoo...
aku ingat apa la...haha...

rizz said...

eseree petani lepak kat q bistro never gtaw kan hahah dpn umh rizz je tuh hahak

P3tani is my nama said...

hahahaha..manja malu2 plak!

sharamli: makcik kleaner?

rizz: nak g tau cam ner? hehehehe.

Ivy Metaga said...

hahaha..bole tahan tu ane...tabik springgg kat dia, kalau ane jual insurance ka, mlm ka, kaya lah ane tu hehe..

shy_wani said...

kamu ditag!!!

sile ke http://the-shy-shy.blogspot.com

troxs said...

sgt bertegas ye..
tetap mahukan longan saja..
kalau aku dah bantai marah kat situ..
hehehe.