Apr 22, 2009

I Heart You Earth!

Trivia mengenai earth day..

  1. Earth Day di celebrate pada setiap 22 April.
  2. Di mulakan pada tahun 1970 oleh senator U.S (Gaylord Nelson)
  3. motif? utk meningkatkan kesedaran dan penghargaan terhadap alam sekitar

mari kita nikmati keindahan alam ciptaan tuhan



dan perlu diingat bukan kita manusia sahaja yang duduk kat muka bumi ni.....ada jugak mahluk tuhan yang lain...

xperlu la kita nak beria tanam pokok sempena hari bumi!
kalau perkara semudah buang sampah dlm tong sampah pun kita susah nak ikut.......


cara utk sambut hari bumi?

just reduce your plastics usage and silalah guna tong sampah jika nak buang sampah yer!!!

7 comments:

milimilo said...

earth day pn mcm earth hour ke?
tutup lampu semua.

rizz said...

heheh xpnh taw pulekk ade earth day eekkekeke

P3tani is my nama said...

milimilo: earth day xsama la ngan earth hour...tapi matlamat sama..nak selamatkan bumi..

earth day: lbh kepada kesedaran kita dalam menjaga alam sekitar. boleh baca kat wikipedia

earth hour: lebih kepada energy conservation. pasal menentang global warming semua la...

tapi konsep sama ler..nak selamatkan bumi.

rizz: skang dah tahukan..

earth day nie slalu dismbt selama seminggu la..start 16hb. kalo xsilap saya ler.

alif-mikail said...

cantek template... kasi kongsi lalala

Hezesuze said...

uik! mmg pantang ze kalo org buang sampah merata2...

sbb tu train anak2 dlm kete xleh mkn....huhuhu motip??? xnak buang smpah ler...

protonian said...

hahaha,.. macam best jerk earth hours nie,.. Sangat best!!

Ivy Metaga said...

tapi kan kalo kita buang sampah dalam tong sampah pun, kalo org yg sepatutnya alih2kan sampah2 dalam tong2 tu ke tempat yg sepatut nya tak buat, tak bole jadi juga nih..
huhu