Jul 30, 2009

Mak, Orang Nak Kawin La!

huhuhuhu...nak kata sedih, tak jugak! Nak kata gembira pun, tak jugak! tak tahu la macam mana nak gambarkan perasaan bila dapat tahu kawan-kawan yang rapat ngan aku time skolah dulu mahupun time degree mula tepon nak mintak alamat umah! nak antar kad kawin! huhuhuhuhu sedih2! sedih bukan sbb diorang nak kawin tapi sedih sbb aku makin tua! hhuhuhuhuuhuhuhuhu.

OWH TIDAK!

baru tadi dapat tahu yg classmate aku nak kawin! Si Polan! Si Polan nie dah ler duk sebelah aku time skolah dulu. 2 tahun turut-turut duk sebelah aku! sama2 naik atas meja time tak hafal surah al-mukmin! <----benci gile time subjek agama! ustazah tu asyik aim aku jer....sikit2 aku! kena lempar kasut kat belkoni bila dapat markah skit! sama2 tiru keje skolah! uissssssh

Si Polan ni nak kawin plak dengan classmate aku yang lain (Si Polan B). Si Polan B pulak sama-sama ngan aku jadik pustakawan....huhuhuhuhu.. kawin gak ko erk! aku tah tunngu anak ko akhil baligh kot aku kawin. huhuhuhuhuhu SEDIH!

last weekend aku dapat mesej! lagi menyentuh jiwa...

teng teng teng teng <-----bunyi mesej aku!

Syukur Alhamdulillah, Selamat Semuanya, baby boy yang comel, 3.2kg, 10.06am, 25/7/09 awal sehari dari b/day mamanya. (smiley, :) ) frm: Si Polan C & bini Si Polan C.

aduh...sgt la gembira. Si Polan C nie best fren aku sejak aku form 1 lagi. skang nie dah ada anak lagi...aku apa yang ada? anak buah pun xder lagi! huhuhuhuhu....

tiba2 nampak abg & adik aku berjimba depan tv! terus cakap kuat2 kat diorang!!!!

"weh korang nie bila nak kawin erk! kawin la cepat-cepat! kasik aku anak buah!!! aku xsabar nak men ngan baby nie!!! CEPAT!!!!!"

lepas dah marah abg n adik aku...kononnya nak cakap kat mak aku la...

dalam imaginasi aku la erk!

" maaaaaaaaaaaaaaak~~~~~~" (dengan nada yg mendayu-dayu)
HA KO NAK APA!!!!! (tepat dan tegas!)
"maaaaaaaak ~~~~, mak amik la anak angkat mak! Amik yg baby!"

mak aku bangun sambil cekak pinggang! depan tivi! berdiri sambil pegang pisau yang tah tiba2 ada kat tangan dia....!


KO NAK MATI ERK! KANG AKU BUNUH KO KANG! KORANG BERTIGA PUN DAH BUAT AKU JADIK GILA!

KO INGAT BELA BABY MACAM BELA ANAK KUCING!!!!!!

TAK KUASA AKU!!!!!

KO BERAMBUS! BERAMBUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!


SO akibat daripada kebarangkalian itu, aku pun menghentikan la hajat aku utk mintak baby baru itu...huhuhuhuhu

alaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....aku pun nak anak! tapi sebelum nak anak kena la kawin dulu! sebelum nak kawin kena la carik sumbody yang nak kawin ngan aku! aish....pening-pening! ada sesiapa yg nak kawin ngan aku! jom kita buat anak banyak2!!!! hahahahahahaha

argh......tiba-tiba feeling-feeling nak kawin!

p/s:

Saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayang~~~~~~~~~ (semanja boleh).
APA DIA!
saaaaaaaaaaaaaaaaaayang~~~~ JOM KAWIN!
ish bukan kita dah kawin ker? NIKAH AJER BELOM? hahahahahaahahhaha

nakal la awak nie.....


mcm celakak!

nie entry yg ke-100! followers pun dah genap 100! HOOOOOOORAY!

10 comments:

Hezesuze said...

wakakaka lawak ler ang petani oiiii....abaikan perasaan nk kawin tu..enjoy dulu beb!

umur ang pun mentah lagik..ekekek motippp mentah katenye...

p/s motipp nk bb..ekekeke

parim said...

ayat "dah kawin tapi belum nikah x leh bla!"
kahakahakahakahakah...lawak2

eNaSaN said...

huahuahua...aYat nk kaweN nie wat aku jd seram sJuk...lalalalla




sbb aku jd xsuker klu oWg tanyer bila kau mau kaweN...lalalala..


ekceli nk Kawen...tp......siape ler yg nk pinang aku...lalallala

rizz said...

wa ble la petani nk kawen tu hehehehe

Ivy Metaga said...

amboi petani naka kawen yer, cepat2 lah cari pasangan, jgn memilih hihi..

nt dah kawen..bole buat anak bnyk2 ekekekeke..

P3tani is my nama said...

nak jugak memilih..kalo xmemilih cam ner nak mengadap muka dia setiap pagi for the rest of my life? huhuhuhuhuhu..

:)

Nurul said...

(^_^)y smoga cepat sampai seru bagi kamu.. ble la dapat tgok baby petani yg comey kat blog nie.. hihi...

||| PöJìé PööH ||| said...

amboiii ayat last xtahan..
kemaen ble kawen tuh??
xtau ponnggg..
hehehe..
lawak la mak hang, mesti korang terejal kan tuh yg mak hang tobat xmo baby lagi..
hahahah...

AzuRr|NA said...

amek ank buah i 2 ekor tuh nak??

namer jek pompuan tp lasak mcm selipar~!

eh selipar lasak ker??

P3tani is my nama said...

hahaha..xmo la anak orang lain...
nak anak yg ada pertalian darah..huhuhuh

btw selipar memang lasak! esply selipar jepun!!! hahahahaha