Feb 28, 2009

My First time ever!

semalam buat pertama kalinya terjadi dalam hidup aku
tidak lebih dari 5 meter dr dalam kereta aku
sedang aku ingin U-turn
tiba-tiba
Gooooshhhhhhhhhhhhhhhhhh
owh?
bunyi nie dulu..
kedabooooooommmmmmmmmm!!!!
pastu baru bunyi
Guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusssshhhh
bunyi gush disertai dengan percikan api
kelibat seperti seorang budak perempuan yang sedang mengelongsor di atas jalan raya bersama dengan motosikalnya
seketika juga dia tergelongsor dan mula berguling beberapa pusingan
dan tergelongsor semula.
terus terbujur kaku....
pa'e (berada di dalam kereta bersama aku)
kami terpaku seketika!

MySpace


tempat kejadian: setiawangsa. berdekatan dengan bank cimb.
Kl backlane; petronas + McD + Giant
masa : lost track of time? tapi malam la.
saksi kejadian: aku, pa'e, pejual buah dihadapan bank Cimb, pemandu kete satria di depan aku n seorg makcik...


credit perlu diberikan kepada makcik yang entah dari mana muncul dan juga abg yang sedang menjual buah-buahan kerana bergegas membantu mangsa.

punca kejadian (hipotesis): mangsa yang sedang menunggang motosikal di "touch" oleh sebuah Myvi hitam. kerana myvi hitam bergegas berhenti semasa kejadian berlaku.

info tambahan: mangsa tidak memakai helmet!!!!

mangsa masih lagi tidak bergerak apabila kami meninggalkan tempat kejadian.
semoga mangsa masih panjang umur dan dimurahkan rezekinya.
amin.




p/s: masih dalam keadaan terkejut. "Ya Allah Ya Tuhanku, Kau Panjangkanlah Usia Budak tu" amin.....



28.02.09

6 comments:

Mr Elmo said...

hahh tu la...
wat dosa lg kat umh aku..
kannn dah..
hee ;pp

Mr Elmo said...

naseb baik pompuan..
kalu laki..aku tau ko sure berwnti kete tepi biarkan pae keseorangan dlm kete n ko tlong mamamt itew..
huahaha!! ;p

AzuRr|NA said...

hopefully she's ok~!

biadap elmo neh~!

wkakakakka~!!

MaszLoveyDovey said...

sgt terukkah kecederaan itu??? tdk memakai helmet adelah 1 kslahan dijlnrye...serius aku takut tgk accident dpn mata tp kat tmpt keje dah biasa tgk kecederaan yg serius... huhu

Agus Johns said...

2 la aku serius tergamam..bukan xnak turun tolong. silap2 aku yg ditolong sbb pengsan tgk budak pompuan tu..hehehehe

harap2 dia sihat ler..btw mas aku xtau ler cam ner hebat nyer semangat ko keje hospital? tgk menda cam nie setiap hari.....

myrahenana said...

aku tau tmpt ni..area umah mak mentua aku..and antara tmpt2 aku selalu dating dulu2 dgn hubby aku sblm kawin..[byk port baik2 kat sinun..huhuhu..jahat2 aku nih-ms muda2 dulu jer laaaaa] cian bdk tu ek..ko pun x menolong ek...kejam ko...