Jan 22, 2009

i'm so dead!


MySpace

this morning around 10.30am..my supervisor called me.
aku sedang tido!


Dr: hafiz kamu kat mana?
me: saya kat umah la Dr. (dlm keadaan mamai coz baru bgn tido)
Dr: so? how's ur research? dah sampai mana?
me: hmmmmmm?
Dr: hafiz?
me: saya dah buat sampai bab 2 Dr. tgh nak tulis bab 3.
Dr: Ok. gud! saya nak mintak tolong awak ni.
me: ok..
Dr: boleh x awak tolong ambilkan sampel utk student undergrad pn shahrom?
me: owh saya dah jumpa dah student 2. awal februari saya g amikkan.
Dr: student master saya pun nak skali.
me: ok...
Dr: bla bla bla bla bla bla bla.......(xigt apa yg dikatakan...sbb mamai)
me: Dr. boleh x saya jumpa Dr. esok? saya nak bincang pasal keje lab saya...(alasan paling bodoh penah aku wat utk tamatkan perbualan..sbb xsabar nak samb. tido!)
Dr: ok2..bawak skali bab 1-2, keje2 lain..
me: ok

aku sambung tido!

woke-up around 1pm. get myself clean...ate lunch.

mode: SUPER MALAS!

kenapalah aku cakap nak g jumpa dia?
n kenapalah dia call aku pagi-pagi buta..time aku ngah tidur..
time-time aku ngah ligat xnak pulak call!

"Dr. boleh x saya nak jumpa Dr. esok?"
ayoooooooo...kenapalah aku ni!
BODOH! BODOH!
xder alasan lain ker?
WTF!

MySpace

dengan keje xsiap..baru buat 22 pages..(22 m/s selama 2thn blaja)
bahan dah ada..tapi nafsu nak menulis tesis x muncul tiba!
nafsu lain plak yg dtg..hehehehehe

mcm mana la aku nak jumpa ngan dia pagi esok.
mati aku!

malam: 1023pm

dengan niat nak start menulis.
bukak 5minit...cuba taip
apa pun xkuar....BABI TUL LA!!!!!!! HJNG!

sepanjang 2 tahun ni..aku dah tulis 3 paper..
dah present 1 paper.
(xpenting mana pun)
yang penting skali ialah tesis aku! cam lakhanat!
dah 2tahun start..aku cuma berjaya tulis 22 mukasurat

makna nyer 1tahun = 11 mukasurat

tesis utk graduate student is around 1000++pages
so kalo 1 tahun = 11m/s
maknanyer
1000pg / 11pg per anum = 90yrs.

90yrs - 2yrs = 88 tahun!!!

so kalo ikut calculation aku.....aku akan grad lagi 88 tahun...
88THN!!!!!


wtf? 88thn? tah hidup lagi tak supervisor aku 2?
aku pun cam hidup lagi jer?
pening pening pening

argh!!!!!!!!!!!!!! tertekan!

MySpace

ya allah berikan lah aku kekuatan utk terus habiskan pengajian aku nie!!
dah xtertahan lagi otak aku....
huhuhuhuhuhuhuhuhu

pikir2kan cam menyesal plak aku g sambung blaja!
urgh...

oh mode: SUPER RAJIN datang la ko kat aku!!!

apa la alasan yg paling bagus utk elak nak jumpa dia sok?

"tayar kete pancit?"
or
"laptop masuk virus?"


p/s: pa'e nanti i wat u nyer tagged erk....skang cam malas ler...hehehehe
:)




9 comments:

AzuRr|NA said...

nombor 2~!!

Agus Johns said...

ok2..cool
:)

iN said...

gitu le kakak..

apa kat u just tunggu i jer kan..

sama2 le kite grad bleh..

Agus Johns said...

owh x ada maknanyer la iN...
huhuhhuuuhuhu
:)

Munirah Abd said...

hikss...dah atuk2x dah baru nak grad..
haih len kali ckp kat dr tu camni..
"em..dr..blh xsaya nak pegi tandas..sudah tak tahan nak terburai ni..sure dia end terus kol tu!!" hehehhee

Maya Helmi said...

Go matme...go...you can do it...hahaha...jangan malas2 weyh... aku malas takpe..

Agus Johns said...

gud idea apai..akan aku pratikkan bila call aku nanti...
hehhehehehe

maya aku dalam mode yg malas....huhuhuuhuhuhuhuu..

elise said...

naper aku x der dlm friends blog ko biadap! huhuhuhuh

Agus Johns said...

sorry la kakak..
i dah letak dah nama u..
hehehehe
:)