Sep 27, 2009

selamat hari raya.

APa yang perlu aku tulis erk? Hmmmm.....oklah something yang basic-basic jer la. Basic2 cam ner? Ala skang nie kan ngah mood berhari raya. So Pertama-tamanya ingin mengucapkan

selamat hari raya aidilfitiri kepada semua. Maaf dari hujung rambut ke hujung kaki. Kalo ada tersilap bahasa ker, harap di ampunkan la erk!

SElamat Hari Raya Aidilfitri

Yang keduanya. Kalo dah dalam mood hari raya nie. Mestilah kena citer pasal hari-hari ynag telah dilalui dalam bulan syawal nie kan?

Untuk pengetahuan semua. Raya tahun 2009 is officially THE WORST RAYA EVER! there are some few reasons.

Reason numbre UNO: i just hate hari raya! Don't ask y?
Reason no 2: Nenek aku meninggal 4 days b4 hari raya
Sebab ke 3: Langsung tak pegi beraya kemana2 pun. Not even ke umah sedara mara.
Faktor 4: K.L sungguh bosan

itu jer la yang dapat difikirkan. so akibat daripada itu, tahun nie keluarga aku pun xder sambut over-over pun. Sebab masing2 tak sempat wat preparation raya. Kononnya nak wat last minute. lepas sembahyng raya terus balik umah makan n terus ke kubur nenek, atuk n abah. Pastu balik SEtapak, masing2 (family aku + family sedara mara) terus amik port nak tido! Masing2 nak qada tido sebab xcukup tido.

Tapi akibat daripada Reason no 2 semuanya tak buat apa2 pun. Sebab dipenghujung bulan pose aku banyak menghabiskan masa aku kat SETAPAK a.k.a kampungku. so rumah aku langsung tdk dihias. langsir pun xtukar. Ini menyebabkan umah aku tunggang langgang. So maka dengan ini, tahun nie rumah aku tak akan membuat openhouse.

Raya kedua ada wat kenduri arwah skit2. n sabtu lepas ada sekali lagi majlis tahlil arwah. Kalo orag lain banyak menjenguk ke rumah orang, aku n family menjadikan tanah perkuburan sebagai tempat yang kerap kami lawati sejak dua menjak nie. xder ler pegi setiap hari. Just selang sehari. hmmmm.......

so faham2 sendirilah erk. mcm mana rasanya raya aku nie.

anyway kepada mereka yang dtg umah aku, jemputlah datang. Tapi dinasihatkan bawak kuih muih sendiri erk. Sebab buat pertama kalinya umah aku xder kuih. huhuhuhuhuhu. SEDIH JAP!

ker ada sesiapa nak sedekah kuih raya?

P/s: jumlah rumah yang telah diraya oleh aku sehingga raya ke 8 nie adalah KOSONG! huhuhuhuhuhuhu.

teringin nak amik pic pakai baju melayu la. ada gak amik tapi semuanya dgn muka yang blur + muka ngantuk.... hishhhhh!

selamat bekerja semua.

3 comments:

Ivy Metaga said...

selamat hari raya petani..=)

Hezesuze said...

1stly al fatihah wat nenek petani......amin...

ermm kalo camtu mmgler xde mood nk raya uols...lgpun da beso pjg kan...raya lite2 jek...huhuhuhuhu

xfe kalo akak dtg rmh petani akak bawak dodol, kacang & kuih ek...ekekeke

farish H said...

slmt hr ry petani